Slik pakker du motorsykkelen for tur

Å pakke motorsykkelen for tur kan virke som en enkel oppgave, men hvis man ikke pakker riktig kan det føre til ubehagelige situasjoner underveis enten du skal ut på landeveien eller på grustur. Det er viktig å ha riktig utstyr og tilbehør for å sikre at du får med deg alt du trenger for turen, samtidig som motorsykkelen er i balanse og at du opprettholder kjørekomforten.

 

Publisert 05.05.2023

Tankveske

En tankveske er et slags "must-have" produkt for enhver motorsyklist som skal på tur. her kan du oppbevare alle de små tingene du trenger på turen, som mobiltelefonen, lommeboken, solbriller, osv. SW Motech har et bredt utvalg av tankvesker som passer til alle typer motorsykler. Deres PRO Daypack Tank Bag ble best i test i Bike Motorrad og har en universal passform som gjør den til en god allroundveske. Vesken rommer 5 liter og kan utvides enkelt til 8 liter med en glidelås.

 

Se våre tankvesker her

 

Sidevesker og kofferter

 

Solide aluminiumskofferter

 

 

For de som trenger å frakte mer enn bare det som får plass i tankvesken, finnes det en rekke forskjellige sidevesker og kofferter. Velger du en aluminiumskoffert har du god plass og en robust løsning. Testvinneren Trax adventure fra SW-Motech er 100% vanntette aluminiumskofferter som festes på siden og kan fås i 37 liter og 45 liter. I tillegg har serien en toppboks til å feste bak, den rommer hele 37 liter.

 

Sjekk ut koffertene fra SW-Motech

 

 

Vesker med sportslig preg

 


SW-Motech Pro Blaze er for deg som ønsker et mer sportslig preg på sideveskene. Serien er en av våre bestselgere og de både sitter godt og ser bra ut på sykkelen. Veskene festes enkelt i fothvilerne bak og kan utvides etter behov. Blaze er ikke vanntett, men dette er løst ved at det følger med en vanntett innerveske.

 

Bli bedre kjent med Baze Pro serien fra SW-Motech

 

SYS Bag: En mellomting mellom harde og myke vesker


Bagasjesystemet SysBag fra SW-Motech er designet spesielt for motorsykkelens haleparti. Veskene er robuste og har lav vekt. Dessuten har de mange gjennomtenkte detaljer, som for eksempel SLC-adapterne. Du monterer adapterne på sykkelen og fester så sideveskene med et klikk, takket være quick-release-festesystemet. Med denne bagasjeløsningen er motorsykkelen din klar for neste langtur på et blunk.

 

Ta en titt på SYS Bagene fra SW-Motech

 

Tunge ting går nederst.

Legg alltid de tyngste gjenstandene i bagasjen først og stable de lettere tingene over. Dette vil bidra til bedre balanse og unngå å gjøre sykkelen topp-tung. Den tyngste bagasjen bør dessuten være så nærme sykkelen som mulig og helst i en koffert eller veske festet direkte i motorsykkelen.
 

Les mer om bagasjebrett for MC

 

Bagasjebrett for MC


For de som planlegger lengre turer og trenger å frakte enda mer utstyr, kan et bakre bagasjebrett være en god investering. SW Motechs ALU-RACK er et robust bagasjebrett som enkelt kan festes til bakre del av motorsykkelen. I kombinasjon med riktig adapterplate, får du et sikkert feste for toppkoffert fra SW-Motech eller andre produsenter.

 

Ryggsekk og bag - enkelt og greit for korte MC-turer

 

For de som planlegger dagsturer eller kortere turer, kan en ryggsekk eller drybag være en god måte å oppbevare det du trenger. Spesielt hvis du kjører uten passasjer, er dette veldig praktisk. Bagene kommer i flere størrelser og rearbag er vår absolutte bestselger.

 

Finn den drybagen som passer deg

 

SW Motechs har flere ryggsekker vi kan anbefale som er vanntette og spesielt designet for motorsyklister. Ryggsekken er utstyrt med et polstret ryggpanel og skulderstropper for komfortabel bruk på langvarige turer.

 

Her er de beste ryggsekkene for MC

 

Mobilholder

For de som planlegger lange turer og vil ha en enkel måte å navigere på, kan en GPS- eller telefonholder være en god investering. Det finnes flere leverandører og merker, vi anbefaler Quad Lock. Her finnes braketter og løsninger som passer de fleste sykler, i tillegg til at holderen også kan benyttes på vanlig tråsykkel, i bilen og mye mer med rett feste og tilbehør.

 

Sjekk hvilke braketter og deler som passer ditt behov

 

Ti tips for pakking av MC

Å pakke bagasje på en motorsykkel krever litt kunnskap, men det meste er vanlig sunn fornuft når du først forstår det.

 

Her er 10 tips:

1. Pakk lett og ikke ta med mer enn du trenger.

 

2. Den tyngste bagasjen går nederst. 

 

3. Balansere vekten jevnt på sykkelen.

 

4. Skal du kjøre i vått eller gjørmete terreng, pakk i vanntette bager eller vesker.

 

5. Rull klærne dine i stedet for å brette dem. Da får du plass til mer.

 

6. Pakk plagg som er allsidige og kan brukes til flere anldninger/værtyper som f.eks. en jakke med avtagbart fôr.

 

7. Legg småting inne i sko du har pakket ned - f.eks. sokker, nøkler, ladere o.l.

 

8. Ikke glem underholdning. En intercom gjør at du kan lytte til musikk eller podcaster underveis.

 

9. Ha system i bagasjen, det gjør det lettere å finne frem til det du trenger når du trenger det.

 

10. Tenk sikkerhet.  Både mens du kjører, men også når du parkerer sykkelen. Ta pauser og lås sykkelen og bagasjen når du forlater den.