Når stilen er nesten like viktig som selve sykkelen

Enten man har bygget sin egen café racer eller kjører en av de nye retro-modellene fra for eksempel Triumph, så er den totale stilen nesten like viktig som motorsykkelen. Det skal være litt tøft, og ikke minst tidsriktig. Boots, MC-jeans og skinnjakke er greit, men hva med motorsykkelhjelmen? I denne artikkelen får du en oversikt over hva som er tilgjengelig hos oss.

 


AV CHRISTIAN NORI | Publisert 21.01.2021

 

Man vil se bra ut, men ikke for enhver pris

I mange år har utvalget av MC-hjelmer som passer denne retro stilen vært dårlig. Det som har vært tilgjengelig har enten vært veldig dyrt, produsert i små volum slik at det i realiteten ikke har vært tilgjengelig, eller direkte farlig i form av virkelig gamle MC-hjelmer eller nye hjelmer som ikke følger de sikkerhetsstandardene vi har her hjemme.

 

Dette har heldigvis endret seg og nå finnes det en rekke motorsykkelhjelmer som ikke bare ser "riktig" ut, men som også følger de sikkerhetsstandardene vi er vant med, og i tillegg tar høyde for ting som passform, komfort og støy.

 

 

Utvalget av klassiske motorsykkelhjelmer

Hos Alf Graarud Motor, agmshop.no er det først og fremst retro MC-hjelmer fra Bell, Shoei og AGV vi selger. Dette er merker vi vet leverer på både kvalitet og sikkerhet, og som vi trygt kan anbefale. Her er en oversikt over modellene de ulike merkene tilbyr:

 

 

 

KLASSISKE HJELM-MODELLER FRA BELL


Bell har lenge vært det mest kjente alternativet med sin Bell Bullitt-serie. Bell er vel det av de kjente hjelmmerkene som har satset mest på denne type hjelmer, de var også tidlig ute. Bullitt-serien er hjelmer basert på Bell sine egne Bell Star racinghjelmer fra 60-70 tallet, så de har den riktige «looken». Men, nå bygges de med moderne materialer som glassfiberkompositt eller ren karbonfiber, som gir den sikkerheten og kvaliteten vi forventer i dag. Finish på disse er på topp og Bell Bullitt er nok de mest populære retro motorsykkelhjelmene på markedet, og ikke uten grunn. 

 

Bell har også den «originale» halvhjelmen, Bell Custom 500, basert på Bell sine egne hjelmer fra 50-tallet. Hvis du virkelig vil ha den klassiske stilen med halvhjelm og kjørebriller, eller kanskje klassiske Ray-Ban pilotbriller, er dette hjelmen for deg. Riktignok har halvhjelm noen begrensninger når det gjelder sikkerhet, men til cruising i lavere hastigheter er det vanskelig å overse Bell Custom 500. 

 

Kjører man for eksempel scrambler eller flat tracker, så har Bell laget modellserien Bell Moto-3 Classic. Disse ser ut som klassiske motocrosshjelmer og har de samme egenskapene som Bullit og Custom 500, og de ser skikkelig tøffe ut! Triumph har faktisk laget egne briller som passer til denne modellen, og det var denne hjelmen de brukte da Triumph lanserte sin 1200 Scrambler serie. 

 

Den nyeste modellen fra Bell er Bell Eliminator serien. Dette er hjelmer som er basert på Bell sine klassiske bil-racing hjelmer, og er litt mer kraftig i stilen.

 

 

På bildet: Bell Moto-3 ClassicTriumph Barstow briller og Triumph Street Scrambler

 

På bildet: Bell Moto 3 Classic og Bell Bullitt

 

På bildet: Bell Eliminator og Bell Custom 500

 

 

 

KLASSISKE HJELM-MODELLER FRA SHOEI


De siste årene har Shoei også kommet på banen. De sier selv at de ikke ville lage denne type hjelmer før de var på samme nivå når det gjelder kvalitet og sikkerhet som de andre modellene fra Shoei. Det som kjennetegner de klassiske hjelmene er at de er mye tynnere enn dagens moderne hjelmer, og det å lage noe som har en slank profil uten at det går utover den velkjente sikkerheten Shoei gir, bød på store utfordringer. Men, de klarte det. 

 

Shoei var først ute med halvhjelmen Shoei J.O. Det som skiller denne fra for eksempel Bell Custom 500, er at den har et integrert visir. Dette kommer i flere farger og gjør at man ikke er avhengig av å kjøre med eksterne briller, selv om det er mulig. 

 

Halvhjelm er ikke for alle, og Shoei lanserte i 2019 Shoei Ex-Zero serien som er inspirert av klassiske crosshjelmer. Denne modellen har samme integrerte visir som J.O, og har i tillegg trykknapper slik at man kan ettermontere skygge hvis man ønsker. Perfekt for scramblere! 

 

I 2020 lanserte Shoei endelig sin direkte konkurrent til Bell Bullit, modellen Shoei Glamster. Her får du velkjent Shoei kvalitet og sikkerhet i en retro MC-hjelm, samtidig får man praktiske detaljer som Pinlock (antidugg) og hele 3 skallstørrelser og mulighet for å bytte størrelse på individuelle puter. Alt er selvsagt vaskbart.

 

 

På bildet: Shoei Glamster

 

På bildet: Shoei Ex-Zero

 

På bildet: Shoei J.O

 

 

 

KLASSISKE HJELM-MODELLER FRA AGV


AGV har også kommet på banen med sin X3000 serie. Basert på deres egne racing hjelmer fra 60-70 tallet, men nå oppgradert med moderne materialer til å følge dagens sikkerhetsstandarder. Designet stammer fra hjelmene som blant annet Agostini og Barry Sheene kjørte med - så dette er "the real deal" hvis du er på jakt etter en klassisk racing hjelm. 

 

Kommer i mange forskjellige varianter, alle med klare henvisninger til racing fra 60-70 tallet.

 

AGV har også en klassisk halvhjelm X70-serien som tilsvarer Bell Custom 500, og en klassisk motocrosshjelm X101-serien som tilsvarer Bell Moto-3 Classic, som vi kan skaffe på forespørsel. 

 

På bildet: AGV X3000

 

På bildet: AGV X101 og X70 (finnes flere varianter/farger, men er per i dag ikke i vårt sortiment). 

 


 

Kan Alf Graarud Motor skaffe andre modeller og merker?

Svaret på det er ja. Våre leverandører har merker og modeller som per i dag ikke er i vårt sortiment. Er det noe spesielt du er på jakt etter, ta kontakt så ser vi hva vi får til.

 

Har du ellers spørsmål om noen av disse produktene kan du besøke oss i butikken på Borgenhaugen, eventuelt ta kontakt på enten 69137171 eller info@agmshop.no

 

 

Fullfør retro-stilen

 

Tilbake