Ryggskinne eller airbag - hva skal du velge?

Motorsyklister er mer utsatt for ulykker enn andre trafikanter og derfor er kjøreutstyret så viktig. Mange lurer på hva som er forskjellen mellom ryggskinne og airbag. Selv om begge alternativene har som mål å beskytte føreren, har de forskjellige egenskaper. Her får du de viktigste forskjellene

 

Publisert 15.05.2023

 

Ryggskinne - beskytter kun ryggen

Ryggskinne, også kjent som en ryggbeskytter, er designet for å beskytte  ryggen og ryggsøylen i forbindelse med en ulykke. Skinnen er laget av støtabsorberende materialer og du har den på under kjørejakken. Hele hensikten med ryggskinnen er å beskytte ryggen mot alvorlige skader: Havner du i en ulykke vil en ryggskinne bidra til å redusere og forhindre alvorlige skader på rygg og ryggsøyle.


Som det fremkommer av navnet beskytter ryggskinnen kun rygg og ryggsøyle og gir derfor ikke en full kroppsbeskyttelse. Til gjengjeld koster de mindre enn airbag-systemer.
 

Les mer om ryggskinner

 

Airbag - full beskyttelse av overkroppen

Airbag for MC er designet slik at den utløses like før ulykken inntreffer. Ved hjelp av avanserte sensorer fanger den opp unormale bevegelser og blåser seg opp på noen millisekunder. På den måten beskytter den bryst, rygg og nakke godt ved en krasj eller et fall. Ønsker du mer beskyttelse kan du vurder Tech-Air 10. Dette er det siste tilskuddet til Alpinestars’ Tech-Air-familie. Denne airbagen beskytter hoftene i tillegg til skuldre, bryst og rygg.


Sammenlignet med en ryggskinne gir airbagene vesentlig bedre beskyttelse, noe som også gjenspeiles i prisen. Samtidig er det en lav pris mtp at den kan redd liv. I tillegg kan airbagene nullstilles, hvilket betyr at du kan bruke dem igjen etter en ulykke.
 

Sjekk utvalget av airbags