EICMA 2019 - De viktigste nyhetene fra årets messe

Som vanlig besøkte vi EICMA messen i Milano i begynnelsen av november. Det er her de viktigste nyhetene for neste sesong blir presentert og i år var ingen unntak. Nye utslippskrav gjennom EURO5 gjorde at mange nå har vært nødt til å lansere nye motorer og som en følge av det valgt å lansere nye modeller samtidig.

 

 

AV CHRISTIAN NORI | Publisert 19.11.19

 

Honda:


 

Honda Africa Twin CRF1100/Adventure Sports

Nyheten ble sluppet for noen uker siden, men dette var første gangen vi fikk sett den og vi er imponert. Ny for 2020 med flere hestekrefter og større moment, kraftig oppgradering på elektronikksiden og den har endelig fått noe mange har savnet, nemlig cruisekontroll. Den har også gått noe ned i vekt, 6 kilo lettere for standardmodellen og 5 kilo for Adventure Sports.

 

 

Nytt stort display:

Displayet har også fått en kraftig oppgradering. Det er nå mulig å koble telefonen til displayet via bluetooth og Apple Carplay slik at du kan få musikk, navigasjon, telefon m.m. på skjermen. Fart og viktig informasjon vises til enhver tid også på et lite display under, slik at du kan bruke den store skjermen kun til for eksempel navigasjon hvis du ønsker det.

 

 

 

 

 

Honda CBR1000RR-R Fireblade

 

1000ccm rekkefirer på 217 hester og kjøreklar vekt på 202 kilo. Det burde vel forklare ganske greit hvilke type maskin denne nyheten fra Honda er. Kommer i to varianter, "vanlig" og verstingen SP. Et skikkelig råskinn og en fantastisk kjøremaskin.

 

 

 

 

Triumph:


 

Triumph Street Triple RS 2020

Denne nyheten ble presentert for noen uker siden, men EICMA var første gang vi fikk sett den selv. Motoren har fått litt mer krefter og mer moment på lavere turtall, quick-shifter er nå både opp- og ned, og designet har fått noen justeringer som er mest synlig i form av nye lykter.

 

 

 

 

 

Triumph Bobber TFC

Nyeste modell i TFC-serien (Triumph Factory Custom) er Triumph Bobber. Denne spesialutgaven basert på Bobber Black har fått kraftigere motor, en rekke forbedringer rundt ergonomi og et unikt design med mye Triumph tilbehør som standard. Rålekker og knalltøff! Kommet i et svært begrenset antall, så ta kontakt snarest dersom du er interessert.

 

 

 

 

Triumph Thruxton RS

Ny toppmodell i Thruxton serien, med enda bedre kjøreegenskaper, flere hestekrefter og et unikt utseende. Toppmodellen i classic serien til Triumph har blitt enda bedre!

 

 

 

 

 

Triumph Rocket 3 R og GT

Den bokstavlig talt største nyheten fra Triumph for 2020, dette beistet må bare oppleves. Kommer i to varianter, R som har en mer oppreist kjørestilling og GT som er cruiservarianten. 

 

 

 

 

 

Triumph Daytona Moto2

Endelig bestemte Triumph seg for å slippe en ny versjon av Daytona, men i denne omgang er det kun 765 enheter som blir produsert og alle er solgt. 

 

 

 

 

Triumph Bonneville T100 og T120 Bud Ekins Edition

Triumph lanserte to spesialversjoner av T100 og T120 på messen. Disse er laget som en hylles til stuntmannen Bud Ekins, mest kjent fra motorsykkelhoppet i The Great Escape filmen. 

 

 

 

 

Yamaha:


 

Yamaha Tracer 700 2020

En av de store nyhetene fra Yamaha i år er en kraftig oppgradert versjon av den populære Tracer 700. Nytt for 2020 er design på kåpe og lykter, som har fått et mer agressivt utseende for å ligne på toppmodellen R1. Den har fått forbedret ergonomi, justerbart for- og bakhjulsoppheng, bredere styre og nytt større LCD-display.

 

 

 

 

 

Nye farger på Yamaha XSR 700 og 900 2020

XSR serien har fått nye farger og kommer nå også i hvit/rød og sort/gull. Vår favoritt er den hvite og røde, riktig flott!

 

 

 

 

Kawasaki:


 

Kawasaki Z H2 2020

Vi har ventet på den, og endelig kom den. Dette er et virkelig råskinn, basert på den etterhvert legendariske H2. Her får du en kompressormatet 1000 ccm motor med 200 hestekrefter og et vanvittig drag over hele linjen.

 

H2 er spekket med teknologi, flere kjøremoduser og assistenter som hjelper deg med å få det meste ut av sykkelen i enhver situasjon. Cruisekontroll, quick-shifter og nytt stort LCD-display med telefontilkobling. En av toppmodellene til Kawasaki som vi tror vil bli populær. 

 

 

 

 

Kawasaki Z900 2020

Z900 har fått flere oppdateringer for 2020, nytt design med nye lykter, flere kjøremoduser og et nytt moderne display med telefontilkobling. Ikke glem at Z900 allerede er en fantastisk motorsykkel, her får du 125 hestekrefter med ren moro. Kommer også som A2 variant.

 

 

 

 

 

Kawasaki Z650 2020

Z650 har også fått et oppdatert design og nye LED-lykter, nytt display, bedre ergonomi og EURO5 motor.

 

 

 

 

 

Kawasaki EV Project

Kawasaki viste også fram sitt EV project på messen. Det var veldig lite informasjon tilgjengelig, men det er en elektrisk motorsykkel. Det kanskje mest interessant er at de har valgt å sette på en 4-trinns girkasse, noe som i utgangspunktet ikke er nødvendig. Ryktene sier at dette er relatert til ulike kjøremoduser, slik at man kan kjøre den som ren "automat" eller sportslig med girskift som i dag. Nøyaktig hvordan dette er tenkt får tiden vise.

 

Det blir spennende å se.