EICMA 2018 - de viktigste nyhetene fra årets messe

I forrige uke var vi på EICMA messen i Milano og kikket på produktnyhetene for 2019 sesongen. De store høydepunktene for oss på MC-fronten er nye Triumph Scrambler 1200, T700 fra Yamaha, de oppgraderte 500 og 650 modellene fra Honda, den nye Versys 1000 og de nye 125 modellene fra Kawasaki. Her er en liten oppsummering.

 

Ønsker du mer informasjon om noen av disse modellene, ta kontakt med andre@agmshop.no eller lars@agmshop.no. Eventuelt kan du ringe oss på 69137171.

 

 

AV CHRISTIAN NORI  |  Publisert 13.11.18 

 

Nyheter fra Triumph

 

Triumph Scrambler 1200 XC/XE

For 2019 er det i hovedsak retro modellene til Triumph som får en oppgradering, ledet an av nyheten Scrambler 1200 XC og XE. Dette er en modell vi har store forventninger til og flere har allerede forhåndsbestilt den hos oss. Scrambler 1200 kommer i to forskjellige varianter, XC og XE. XC er allround versjonen, mens XE er det mer ekstreme offroaderen. 

 

Kom og se denne nyheten hos oss lørdag 24.november, da kommer Triumph skandinavia på besøk og det blir Norgespremiere på Scrambler 1200 klokken 12.00.

 

Ta kontakt med andre@agmshop.no eller lars@agmshop.no dersom du er interessert.

 

Levering og pris:

De første enhetene kommer til Norge i mars 2019.

 

  • Scrambler XC fra kr 195 000,-
  • Scrambler XE fra kr 204 000,-

Omkostninger tilkommer.

 

 

Street Twin og Street Scrambler

For 2019 har Triumph oppgradert "street" serien sin, med oppfrisket design, bedre elektronikk, Brembo bremser og oppgradert motor som nå yter 10hk mer. Les mer om disse modellene på Triumph sine nettsider: Street Twin | Street Scrambler

 

 

Bonneville T120 ACE og Diamond edition

Triumph viste også fram to lekre spesialversjoner av T120. Disse kommer i et begrenset antall og ansees som samleobjekt, de leveres med signert sertifikat fra Nick Bloor (CEO Triumph Motorcycles), og Ace er også signer av Mark Wilsmore (Ace Cafe, managing director)

 

Les mer om Ace og Diamond her

 

 

 

 

 

Nyheter fra Yamaha

 

Yamaha Tènèrè 700

Den store nyheten fra Yamaha i år var den etterlengtede Tènèrè 700. Dette er en adventure sykkel i ordets rette forstand, som kan brukes over alt. Skal vi dømme etter interessen på messen så blir dette en storselger. Pris og tilgjengelighet kommer vi tilbake til, ta kontakt med andre@agmshop.no dersom du er interessert. 

 

Les mer om denne på Yamaha sine nettsider

 

 

 

 

 

Yamaha XSR Tribute

Også Yamaha stilte med en Scrambler i år. Basert på XSR700 er XSR Tribute en hylles til XT fra 70-tallet og har fått en rekke elementer som flatt sete, kraftige fothvilere og offroad styre og dekk, for å skape scrambler-stilen. 

 

Les mer om XSR Tribute her

 

 

 

 

 

 

Nyheter fra Honda

 

 

Honda CB650R

Honda presenterte flere varianter av 500 og 650 serien sin på messen, og ett av blikkfangene var uten tvil CB650R. Nå har også 650 kommet med det nye Neo Sport Café designet som vi allerede har sett på 1000 og 125. Vi synes 650 kler dette designspråket best. Foruten nytt design er vekten ned 5kg og den har fått en ny Showa frontgaffel. 

 

 

 

Honda CBR650R

CBR650R har bitt betydelig mer aggresiv i designet, og ligner nå CBR1000RR Fireblade. Enring i navnet fra (CBR650) F til R er også en indikasjon på at denne skal skape mer spenning. Kjørestillingen er mer aggresiv, tractionkontroll er oppgradert, den har fått slipper assist-clutch og ny Showa frontgaffel med firestemplede bremsekalipere. 

 

 

 

 

Honda CB500X

Alle 500-modellene fra Honda får en oppgradering for 2019, med LED-lys, nytt LCD-display med gir-indikator, slipper assist clutch. Og ikke minst friskere design og nye farger. CB500X får nå 19" framhjul, lengre fjæringsvei, nytt styre, høyere skjerm og ny kåpe som gir bedre beskyttelse. Og husk, alle 500-modellene er A2.

 

 

 

 

 

Nyheter fra Kawasaki

 

Kawasaki Versys 1000 SE LT+

Den store nyheten fra Kawasaki var en helt ny Versys, og denne gleder vi oss til å prøve. Ny motor, demping, elektronikk og ikke minst design. Pris i norge og tilgjengelighet må vi komme tilbake til. Ta kontakt med andre@agmshop.no eller lars@agmshop.no dersom du er interessert i denne.

 

Kawasaki viste også fram Ninja ZX6R. Les mer den og de andre nyhetene på Kawasaki.com

 

 

 

 

 

Kawasaki Ninja 125 og Z125

Endelig viste Kawasaki fram de to spennende 125 ccm modellene. Dette er helt nyutviklede modeller med Kawasaki sin 15PS/11kw motor (utgjør rett i underkant av 15hk) ved 10 000 rpm. Ninja har en ramme tett beslektet til den man finner på verstingen H2! Her blir det smak og behag, begge modellene har vi store forhåpninger til. Pris og tilgjengelighet er per nå ikke klart. Er du interessert kan du ta kontakt med lars@agmshop.no eller andre@agmshop.no

 

Les mer om begge modellene her: thetoughestchoice.com

 

 

 

 

Alle produsentene viste også flere spennende modeller som vi dessverre ikke fikk plass til i denne oppsummeringen. Yamaha viste blant annet fram sin oppgraderte MT-serie og Niken GT, Honda hadde blant annet nye varianter av Africa Twin og Kawasaki hadde mange grom-sykler på plass hos seg.