Påsketur til Hvaler

Påsken pleier å være bra for dagsturer på motorsykkel. Er det meldt bra føre- og kjøreforhold anbefaler vi en tur til Hvaler som kan by på morsomme veier og mange perler. Målet for turen er Skjærhalden hvor det er flere muligheter for en matbit og litt å drikke.  Du kan selvsagt kjøre rake veien til Skjærhalden, men vi anbefaler å utforske Vesterøy, Papperøy og Kirkøy på veien. Gjør du det, tar turen rundt tre timer pluss eventuelle stopp.  Her er det bare å glede seg. 

Turen ut til Skjærhalden byr på mange morsomme veier om du tar avstikkere fra hovedveien. Her Yamaha Tracer 900 og to Triumph’er på bryggekanten ved Skjærhalden

 

Publisert 23.03.2023

Les mer...

Slik pakker du motorsykkelen for tur

Å pakke motorsykkelen for tur kan virke som en enkel oppgave, men hvis man ikke pakker riktig kan det føre til ubehagelige situasjoner underveis enten du skal ut på landeveien eller på grustur. Det er viktig å ha riktig utstyr og tilbehør for å sikre at du får med deg alt du trenger for turen, samtidig som motorsykkelen er i balanse og at du opprettholder kjørekomforten.

 

Publisert 05.05.2023

Les mer...

10 ting du må vite om barn og motocross

Motocross er også for de små!

 

Lurer du på om småfrøkna er gammel nok til å frese rundt på minicrosser, eller om poden er moden for å kjøre snøscooter? Hva slags sikkerhetsutstyr trenger du, og hvordan kommer du i gang? Her er ti ting du må vite om barn og motocross.

 

Les artikkelen

Slik bestiller du deler til Yamaha & Honda på agmshop.no

På agmshop.no er det mulig å bestille deler direkte fra Yamaha og Honda sin delekatalog. Her kan du søke på delenummer eller finne delen du trenger per modell. Det er gode sprengskisser for å finne deler visuelt og du kan bestille direkte fra sprengskissen. Dette gjelder for både MC og MX-deler.

 

 

Les artikkelen

Slik velger du rett bagasje til MC

Det å kunne feriere på motorsykkel er viktig for mange og da dukker det jo opp et behov: Hvordan skal man få med seg alt man trenger på tur? I denne artikkelen ser vi nærmere på de ulike typene av bagasje og hva som passer best til ditt behov.

 

Les artikkelen

Hvordan komme i gang med motocross

Du har lyst til å prøve noe nytt og motocross ser spennende ut. Men hvor kan man prøve, hva trenger man av utstyr og hvem kontakter man? Vi har fått hjelp av Madelen Pedersen til å skrive en artikkel som hjelper deg med å komme i gang. Lykke til!

 

Les artikkelen

Perfekte ettermiddagsturer på høsten

Olav Nordskogen jobber på verkstedet til Alf Graarud Motor og har flere tusen mil bak seg på motorsykkel. Her deler han tre fine turer du kan kjøre i årets Høstferie. Olav’s mantra er 
"Unngå de store bilveiene for alt det er verdt"
 
Om du trenger en vanntett bag for turen, har vi gode priser og et bra utvalg. Det samme gjelder mobilholdere fra Quad Lock. Lyst til å skravle litt med turkameraten eller ringe noen? Sjekk utvalget av intercom.

 

God tur og kjør forsiktig.

 

Les mer...

Turer på Østlandet

Tips til Østlandets hemmelige ruter.

 

Det er på de øde veiene du får de beste opplevelsene på motorsykkel, men det krever sin kjentmann for å finne de beste kjøreturene utenfor allfarvei. Olav Nordskogen og Flemming Jensen har jobbet på verkstedet til Alf Graarud Motor i tilsammen 10 år, og har bak seg flere tusen mil på motorsykkel. Her deler de sine beste tips til Østlandets hemmelige ruter.  

Les mer...

Fra drøm til virkelighet: Slik blir du motorsykkeleier

Påsken er over og det begynner å bli en stund siden vi stilte klokka en time fram. Kveldene er lysere og gradestokken viser stadig høyere temperaturer.  Endelig skal motorsykkelen ut fra vinterdvale. Igjen skal vi kjenne på friheten ved å suse rundt på to hjul. Over små bakketopper, rundt smale svinger og kanskje kjenne litt på bunndraget på en åpen, rett strekning. For det er noe eget. Det kiler i magen og sitrer i kroppen. Bare lyden får frem et glis som hadde gått trill rundt hadde det ikke vært for hjelmen. 

 

Publisert 12.04.2023

Les mer...

Test av 2022-utgaven av KLIM Artemis kjøredress

Doreen Lampe, også kjent som The Northern Bike Girl, har i mange år jobbet i Spitzbergen-Adventures med guidede MC-turer på Svalbard og er svært opptatt av å få med jenter på MC-tur. Nå har hun testet 2022-utgaven av kjøredressen Klim Artemis en kjøredress for damer som baserer seg på samme 2-lags laminerte Gore-tex membranen som Klim Carlsbad dressen for herrer og designmessig ligner den mer på toppmodellen Klim Badlands Pro. Derfor er Artemis en mellomting mellom Klim Carlsbad og Klim Badlands Pro.

Les mer...

Din guide til motorsykkeldekk

Hvilken type motorsykkeldekk skal du kjøpe til din MC? Hvilket merke? Hva er riktig dekktrykk? Hvordan vurderer du slitasje? Kan motorsykkeldekk repareres? Dette og mer får du svar på i denne omfattende guiden til MC-dekk.

 

Les artikkelen

Hvordan velge rett motorsykkel

Du er klar for å realisere MC-drømmen – men hvilken motorsykkel bør du velge? I denne artikkelen får du en innføring i de ulike motorsykkeltypene og tips om hva du bør se etter i en sykkel.

 

Les artikkelen

Dette er de 10 beste ferieturene på to hjul

Sommerferien er like rundt hjørnet og har du planer om en ferie på to hjul gir vi deg tips til hvor du kan få gode opplevelser. Vi bor i et langstrakt land, så vi har forsøkt å finne turer som passer enten du bor i nord, syd, øst eller vest. På den måten kan du sette sammen flere turer til en lengre ferietur, eller følge de forskjellige forslagene om du kun skal på dagstur.

Les mer...

Feilsøking og tips

Hvorfor fungerer ikke intercomsystemet, og hva gjør jeg for å løse det? I denne artikkelen tar vi for oss de mest vanlige problemene med Cardo Packtalk serien (Packtalk, Packtalk Bold, Packtalk Black, Packtalk Slim).

 

Les artikkelen

Lett-MC nyhetene for 2021

Nytt år betyr også nye modeller og oppdaterte farger. Her er de viktigste 125 ccm modellene for 2021. Er det noen modeller du ønsker å kjøpe eller vil ha mer informasjon om, er det bare å ta kontakt med oss. Visste du forresten at vi sender motorsykler til hele landet og at 125 ccm kan bestilles gjennom nettbutikken?

 

Les artikkelen

MC-nyhetene som kommer i 2021

Nytt år betyr også nye modeller og her er de viktigste nyhetene for 2021. Er det noen modeller du ønsker å kjøpe eller vil ha mer informasjon om, er det bare å ta kontakt med oss. Visste du forresten at vi sender motorsykler til hele landet?

 

Les artikkelen

Lett-MC nyhetene for 2020

125cc motorsykler er veldig populært blant 16 åringene, men dette er også fine og rimelige motorsykler for pendlere, med nok motorkraft til å følge trafikken. Her er utvalget vårt for 2020-sesongen.

 

Les artikkelen

Omvei til Grebbestad

Dette er en tur jeg har kjørt noen forskjellige varianter av, men denne er nok den som gir mest aktivitet. På denne turen får man mengder av svinger, bakketopper, skog og særs gode MC-veier. Turen er på 250 km, det utgjør ca. 4 timer kjøring.

 

Les mer...

MC-sesongen 2022, de gode opplevelsene.

Solen har snudd, et nytt år har startet og en ny MC-sesong nærmer seg. I denne artikkelen oppsummerer vi noe av det som dere opplevde på motorsykkelen i 2022. Både til inspirasjon for årets MC-ferie, og som en liten påminnelse om hvorfor vi elsker motorsykler. Sammen skaper vi gode opplevelser.

Les mer...

40 år med Alf Graarud Motor AS

Sammen har vi skapt gode opplevelser siden 1982

 

Alf Graarud Motor er en av Norges største og mest anerkjente motorsykkelforhandlere, og i år har vi feiret hele 40 år i bransjen. Les mer om jubileumsåret vi nå legger bak oss og lær litt om historien til firma som for mange nå er best kjent som agmshop.no. 

 

Les mer...

Tips til vinterlagring av motorsykkel

MC-sesongen er på hell og for de fleste skal motorsykkelen nå stå i ro noen måneder. Det finnes mange meninger om hvordan en motorsykkel skal lagres, og Googler man dette blir man bare mer forvirret enn klok. Vi tok derfor en prat med gutta på verkstedet vårt for å høre hvordan de anbefaler at du lagrer motorsykkelen, og hva du bør gjøre fra du parkerer den, til du tar den ut igjen om våren.

 

+ noen tips til deg som skal kjøre gjennom vinteren. 

 

Les artikkelen

Kjører du cross på vinteren?

Vi har satt sammen en liste med tips til deg som kjører cross på vinteren. Sykkel og fører kan med enkle grep få mer ut av den kalde årstiden.

 

Publisert 04.01.2024

 

Les mer...

MC-ulykke med airbagvest

Airbag-vester har de siste årene blitt populære blant motorsyklister og mange vurderer dette når de skal kjøpe seg nytt kjøreutstyr. At de er komfortable kan man jo prøve i butikken, men hvordan de oppfører seg i en ulykke er jo ikke noe man ønsker å prøve før man må. I denne artikkelen kan du lese om en av våre kunder som nylig fikk prøvd dette i praksis, og høre om hans erfaringer etter at airbagen løste ut i en motorsykkelulykke.

Les mer...

Airbag for motorsyklister, endelig noe for alle?

Flere og flere har fått med seg at det finnes Airbag-vester for motorsyklister. I denne artikkelen går vi igjennom de vanligste spørsmålene vi får, og ser på detaljer rundt noen av produktene. Vi har solgt Airbag-vester i et par år nå, først var dette for de spesielt interesserte som gjerne ville ha det samme som gutta i MotoGP, men i 2020 kom volummodellene og et helt annet prisnivå. Dette gjør nå airbagvest til et aktuelt alternativ for de fleste.

 

Les artikkelen

Etter 40 år i MC-bransjen satser Alf Graarud Motor videre med nytt navn.

Den tradisjonsrike motorsykkelforretningen Alf Graarud Motor i Sarpsborg, har i flere år ligget helt i toppen av salgsstatistikkene på sine merker Yamaha, Honda og Triumph, og var i 2022 Skandinavias største Triumphforhandler. Forhandleren står også bak agmshop.no, en av få norske nettbutikker for MC & MX, som virkelig har tatt opp konkurransen med de store utenlandske aktørene. Nå er tiden inne for å ta neste steg, det begynner med nytt navn og logo, samt nyoppusset nettbutikk.

Les mer...

Intercom - hva bør man velge?

Det blir stadig mer vanlig å ha kommunikasjonsutstyr i hjelmen. Det er rett og slett veldig praktisk å kunne motta telefonsamtaler, prate med den bakpå, med junior som øvelseskjører eller med kompisene når man kjører i gruppe. 

 

 

MERK: Noen av produktene vist i denne videoen har gått ut og blitt erstattet av nye varianter fra samme merke.

Les artikkelen

Planlagte arrangementer hos AGM i 2024

Det er viktig for oss å skape gode opplevelser for kundene våre, og en av måtene vi gjør dette på er gjennom ulike arrangementer, enten det er underholdende, informative foredrag eller reinspikka moro. Her er en foreløpig oversikt over det som skjer hos oss i løpet av 2024. Flere arrangementer er under planlegging og mer informasjon legges ut forløpende.

 

Les mer...

Til deg som skal starte med øvelseskjøring på MC

Mange ønsker å starte med privat øvelseskjøring på motorsykkel, men hvordan er egentlig reglene rundt dette for både den som øvelseskjører og den som skal være ledsager, og hvilke utstyr er nødvendig og hva er påbudt?

 

Les artikkelen

Kommisjonsalg av motorsykkel

Skal du selge motorsykkelen din, hvorfor ikke selge den gjennom vår butikk? Hos Alf Graarud Motor har vi en jevn strøm av kunder gjennom hele året og butikken vår er en god markedsplass der de fleste bruktsyklene forsvinner raskt. Vi ser at mange foretrekker å handle brukt motorsykkel hos en kjent forhandler, og det er også fordeler for deg som selger.

 

Les artikkelen

Vask og vedlikehold av kjøreutstyret

På tide med en vask? Enten det er slutten på sesongen eller man har kommet hjem fra langtur, så kan det være nødvendig å vaske kjøreutstyret sitt for å fjerne møkk og lukt. Vi har satt sammen noen råd og funnet noen produkter som hjelper deg å bevare kvaliteten på kjøreutstyret ditt best mulig.

 

Les artikkelen

Ulike typer motorsykkelbatteri, hva bør du kjøpe?

Batteri er et stort og omfattende område, i denne artikkelen tar vi kun for oss de ulike hovedtypene av batterier som egner seg til bruk i motorsykkel. Vi kommer også med noen tips når det gjelder lading og valg av lader, og vinterlagring av motorsykkel.

 

Les artikkelen

Vi har prøvekjørt nyhetene fra Triumph 2020

I slutten av februar arrangerte Triumph prøvekjøring av sine 2020 modeller for de skandinaviske forhandlerne. André Pedersen representerte Alf Graarud Motor, og han reiste ikke akkurat motvillig til Portugal og Algarvekysten for å kjøre motorsykkel i sommervær.

 

Les artikkelen

Veien til Gotland Grand National

Det sitrer i kroppen når du står i et startfelt med flere hundre førere som alle kun har ett mål får øyet akkurat nå, å komme seg over startsletta og gjennom første sving uten uhell. Dette er GGN og det må oppleves! Her er gode råd til deg som ønsker å delta.

 

Les artikkelen

EICMA - Gode råd til deg som har lyst til å besøke messen

Vi hos Alf Graarud Motor har reist til EICMA i mange år, og som erfarne messedeltakere har vi satt sammen en liten liste med gode råd til deg som kunne tenke deg å besøke messen.

 

 

I November samles alle produsenter, forhandlere og MC-interesserte seg i Milano for å delta på den største og kanskje viktigste MC-messen i Europa, EICMA. Vi snakker 280.000 kvadratmeter med motorsykler, deler og ustyr. Over 1200 utstillere fra hele verden, fordelt på flere haller. I tillegg til motorsykler, dekker denne messen stort sett alt på to hjul, inkludert crossere, e-sykler og tråsykler, samt deler og utstyr til dette.

 

Det er på denne messen at mange nyheter lanseres, ikke bare for Europa, men også globalt. I år forventer vi spesielt mange nyheter pga. EURO 5 standarden som innføres fra 2020. Denne regulerer utslipp og det betyr nye og oppgraderte motorer/modeller fra mange av de store merkene.

 

Vi hos Alf Graarud Motor har reist til EICMA i mange år, og som erfarne messedeltakere har vi satt sammen en liten liste med gode råd til deg som kunne tenke deg å besøke messen.

Les artikkelen

Vår guide for senking av motorsykkel

I denne artikkelen ser vi på hvordan man kan få en motorsykkel som i utgangspunktet er for høy, til å passe din høyde gjennom blant annet senking. Vi ser også på hvilke modeller som er de mest populære å senke, og generelt lave motorsykler.

 

Les artikkelen

10 nyttige tips til grusturen

Forrige helg hadde vi med oss kunder på vår årlige grustur til Sverige. Dette er en tur vi har gjennomført flere ganger, og vi har blitt noen erfaringer rikere. Her er topp 10 tips til deg som vil på grustur i sommer.

 

 

Les artikkelen

Dette må du tenke på når du skal kjøpe motorsykkel

Noen elsker lange åpne sletter. Andre foretrekker smale, kuperte veier med morsomme svinger. Uansett hva du drømmer om, er planlegging og research to viktige stikkord når du skal kjøpe motorsykkel.

 

 

Tiden da du kunne stikke innom en forhandler og gå ut med en ny motorsykkel 30 min senere er forbi. Årsaken er dels trøbbel med levering som følge av coronapandemien, men aller mest fordi du nå har mange flere valg enn tidligere. - Før hadde importørene sykler på lager. Nå har kundene flere valg og ønsker om ekstrautstyr og tilpasninger, som gjør at klargjøringen av hver sykkel tar lengre tid, forteller daglig leder Lene Graarud i Alf Graarud Motor AS - eller AGM Shop - som den også kalles.

Les mer...

Dette må du tenke på når du skal kjøpe motorsykkel

Noen elsker lange åpne sletter. Andre foretrekker smale, kuperte veier med morsomme svinger. Uansett hva du drømmer om, er planlegging og research to viktige stikkord når du skal kjøpe motorsykkel.

Les mer...

Naborunden og den Blågrønne

Dette er runden for deg som ønsker en langtur og et kjærkommet besøk hos nabolandet. Hele 30 mil med sjø, skog og svingete veier tar deg forbi flere severdigheter verdt å stoppe innom. For mange er dette en kjent og kjær tur som man gjennomfører minst en gang i løpet av sesongen.

 

Les mer...

Produktanbefalinger til deg som kjører cross og enduro

Som en del av forberedelsene til Norgescupen i Enduro, oppgraderte Martin crosseren sin med nytt Hinson clutchdeksel, OneGripper setetrekk og Renthal Ultra Tacky holker. Les mer om hvorfor han valgte akkurat disse produktene.

 

Les artikkelen

Velg riktige MC-støvler

Utvalget av MC-støvler er stort og det er ikke så lett å vite hva man bør se etter. Det er lave, høye, lette og spesielt sikre. Det finnes generelle støvler som gjør det meste bra, og spesialiserte støvler som gjør enkelte ting ekstra bra, mot å ofre noen andre egenskaper.

 

Les mer...

De 11 mest populære motorsykkelmerkene

MC-universet består av mange motorsykkelmerker, alle med sine særegenheter og unike historie. I denne artikkelen blir du litt mer kjent med de mest populære MC-merkene. 

 

Vi graver litt i historien til de største MC produsentene

 

Les artikkelen
BLP RADCASS RDSRCM45
411,-
Bestillingsvare, ca 9 dager
4 115,-
3 704,-
Arrow Benelli Tre 1130 K '06/14 Stainles
187,-
Bestillingsvare, ca 49 dager
2 666,-
2 479,-
Arrow Benelli Tre-K 1130'13 Maxi Race-Te
582,-
Bestillingsvare, ca 49 dager
8 316,-
7 734,-
COVER BATTERY TRE
10,-
Bestillingsvare, ca 9 dager
102,-
92,-
R&G Aero Crash Protectors, Benelli Tre K K '08 onwards
90,-
Bestillingsvare, ca 20 dager
1 289,-
1 199,-
R&G Licence Plate Holder, Benelli Tre-k 1130
120,-
Bestillingsvare, ca 20 dager
1 719,-
1 599,-
TRESOROUS VESTE TEXT
825,-
Bestillingsvare, ca 9 dager
8 243,-
7 418,-
TRESOROUS VESTE TEXT
825,-
Bestillingsvare, ca 9 dager
8 243,-
7 418,-
TRESOROUS VESTE TEXT
825,-
Bestillingsvare, ca 9 dager
8 243,-
7 418,-
TRESOROUS VESTE TEXT
825,-
Bestillingsvare, ca 9 dager
8 243,-
7 418,-
TRESOROUS VESTE TEXT
825,-
Bestillingsvare, ca 9 dager
8 243,-
7 418,-
TRESOROUS VESTE TEXT
825,-
Bestillingsvare, ca 9 dager
8 243,-
7 418,-
TRESOROUS VESTE TEXT
825,-
Bestillingsvare, ca 9 dager
8 243,-
7 418,-
R&G Crash Protectors - Benelli Tornado R RS (Not TRE)
126,-
Bestillingsvare, ca 20 dager
1 799,-
1 673,-
R&G Crash Protectors, Benelli Tornado No ovecento Tre
142,-
Bestillingsvare, ca 20 dager
2 029,-
1 887,-
R&G Fork protectors, Benelli Tornado Nov vecento Tre
45,-
Bestillingsvare, ca 20 dager
639,-
594,-
R&G Rear Spindle Sliders, Benelli Tornad do Novecento Tre
46,-
Bestillingsvare, ca 20 dager
659,-
613,-
Moose Utility Strap Winch Tree & Cable Winch Strap Tree/Cable Saver
43,-
5+ på leverandørlager (2-3 dager)
609,-
566,-
QUAD LOCK Sport Armbånd Perfekt til trening!
32,-
Triumph Trekker Inner Bag 33L Trekker Top Box - Tiger 1200
42,-
Bestillingsvare, ca 27 dager
600,-
558,-
Triumph Trekker innerbags Tiger 1200 innerbags til Trekker pannier kit
94,-
Triumph Trekker veskeholder Monteringssett for Trekker Panniers
286,-
Bestillingsvare, ca 14 dager
4 088,-
3 802,-
19 MT FEM HOODY TRENTON
87,-
Bestilles ved ordre, ca 6 dager
865,-
778,-
19 MT FEM HOODY TRENTON
99,-
Bestilles ved ordre, ca 6 dager
994,-
895,-
19 MT FEM HOODY TRENTON
64,-
Bestilles ved ordre, ca 6 dager
639,-
575,-
19 MT FEM HOODY TRENTON
87,-
Bestilles ved ordre, ca 6 dager
865,-
778,-