Test av 2022-utgaven av KLIM Artemis kjøredress

Doreen Lampe, også kjent som The Northern Bike Girl, har i mange år jobbet i Spitzbergen-Adventures med guidede MC-turer på Svalbard og er svært opptatt av å få med jenter på MC-tur. Nå har hun testet 2022-utgaven av kjøredressen Klim Artemis en kjøredress for damer som baserer seg på samme 2-lags laminerte Gore-tex membranen som Klim Carlsbad dressen for herrer og designmessig ligner den mer på toppmodellen Klim Badlands Pro. Derfor er Artemis en mellomting mellom Klim Carlsbad og Klim Badlands Pro.

Les mer...

MC-nyhetene for 2023

Produsentene hadde også i år noen overraskelser på lur til de store internasjonale messene Intermot og EICMA. Mye var evolusjon av eksisterende modeller, men det ble også presentert flere helt nye modellserier. Vi ser et teknologisk løft over hele linjen med funksjoner som adaptiv cruise control og mange modeller får digitale fargedisplay med mulighet for tilkobling av smarttelefon.
 

Enkelte modeller er allerede snart utsolgt for 2023, så det kan være lurt å ta kontakt dersom det er noe i artikkelen som frister ekstra mye.

Les mer...

Bytte eksosanlegg på MC, hva er lov og hva er DB-killer?

Mange av oss som kjører motorsykkel er opptatt av mer enn bare frihetsfølelsen, det skal gjerne i tillegg være gode kjøreegenskaper, en sprek motor og ikke minst riktig lyd! I denne artikkelen ser vi nærmere på ettermontering av eksosanlegg på motorsykkel, hvorfor man gjør det, hva som er lov å selge og hva som er lov å bruke på vei i Norge (og i utlandet). Og noen viktige ting du bør tenke på før du setter i gang med å bytte.

 

Les artikkelen her

Airbag for motorsyklister, endelig noe for alle?

Flere og flere har fått med seg at det finnes Airbag-vester for motorsyklister. I denne artikkelen går vi igjennom de vanligste spørsmålene vi får, og ser på detaljer rundt noen av produktene. Vi har solgt Airbag-vester i et par år nå, først var dette for de spesielt interesserte som gjerne ville ha det samme som gutta i MotoGP, men i 2020 kom volummodellene og et helt annet prisnivå. Dette gjør nå airbagvest til et aktuelt alternativ for de fleste.

 

Les artikkelen

Slik velger du rett bagasje til MC

Det å kunne feriere på motorsykkel er viktig for mange og da dukker det jo opp et behov: Hvordan skal man få med seg alt man trenger på tur? I denne artikkelen ser vi nærmere på de ulike typene av bagasje og hva som passer best til ditt behov.

 

Les artikkelen

Hvordan komme i gang med motocross

Du har lyst til å prøve noe nytt og motocross ser spennende ut. Men hvor kan man prøve, hva trenger man av utstyr og hvem kontakter man? Vi har fått hjelp av Madelen Pedersen til å skrive en artikkel som hjelper deg med å komme i gang. Lykke til!

 

Les artikkelen

MC-ulykke med airbagvest

Airbag-vester har de siste årene blitt populære blant motorsyklister og mange vurderer dette når de skal kjøpe seg nytt kjøreutstyr. At de er komfortable kan man jo prøve i butikken, men hvordan de oppfører seg i en ulykke er jo ikke noe man ønsker å prøve før man må. I denne artikkelen kan du lese om en av våre kunder som nylig fikk prøvd dette i praksis, og høre om hans erfaringer etter at airbagen løste ut i en motorsykkelulykke.

Les mer...

MC-sesongen 2022, de gode opplevelsene.

Solen har snudd, et nytt år har startet og en ny MC-sesong nærmer seg. I denne artikkelen oppsummerer vi noe av det som dere opplevde på motorsykkelen i 2022. Både til inspirasjon for årets MC-ferie, og som en liten påminnelse om hvorfor vi elsker motorsykler. Sammen skaper vi gode opplevelser.

Les mer...

Viktig å tenke på når du skal kjøpe MC-hansker

Utvalget av motorsykkelhansker er stort og å velge rett hanske kan være en liten utfordring. Det finnes hansker i mange forskjellige materialer, korte og lange og i mange prisklasser. I denne artikkelen ser vi nærmere på hva det er viktig å tenke på når du skal kjøpe deg nye MC-hansker.

 

Les artikkelen

Slik kan du realisere MC-drømmen

Du har funnet drømmesykkelen og knust sparegrisen, men det er ikke alltid det er nok til å kjøpe den. I denne artikkelen ser vi på ulike finansieringsmulighetene for MC-kjøp hos Alf Graarud Motor.

 

Les artikkelen

Ulike typer motorsykkelbatteri, hva bør du kjøpe?

Batteri er et stort og omfattende område, i denne artikkelen tar vi kun for oss de ulike hovedtypene av batterier som egner seg til bruk i motorsykkel. Vi kommer også med noen tips når det gjelder lading og valg av lader, og vinterlagring av motorsykkel.

 

Les artikkelen

Feilsøking og tips

Hvorfor fungerer ikke intercomsystemet, og hva gjør jeg for å løse det? I denne artikkelen tar vi for oss de mest vanlige problemene med Cardo Packtalk serien (Packtalk, Packtalk Bold, Packtalk Black, Packtalk Slim).

 

Les artikkelen

Når stilen er nesten like viktig som selve sykkelen

Enten man har bygget sin egen café racer eller kjører en av de nye retro-modellene fra for eksempel Triumph, så er den totale stilen nesten like viktig som motorsykkelen. Det skal være litt tøft, og ikke minst tidsriktig. Boots, MC-jeans og skinnjakke er greit, men hva med motorsykkelhjelmen? I denne artikkelen får du en oversikt over hva som er tilgjengelig hos oss.

 

Les artikkelen

De 11 mest populære motorsykkelmerkene

MC-universet består av mange motorsykkelmerker, alle med sine særegenheter og unike historie. I denne artikkelen blir du litt mer kjent med de mest populære MC-merkene. 

 

Vi graver litt i historien til de største MC produsentene

 

Les artikkelen

Hvordan velge rett motorsykkel

Du er klar for å realisere MC-drømmen – men hvilken motorsykkel bør du velge? I denne artikkelen får du en innføring i de ulike motorsykkeltypene og tips om hva du bør se etter i en sykkel.

 

Les artikkelen

Vår guide for senking av motorsykkel

I denne artikkelen ser vi på hvordan man kan få en motorsykkel som i utgangspunktet er for høy, til å passe din høyde gjennom blant annet senking. Vi ser også på hvilke modeller som er de mest populære å senke, og generelt lave motorsykler.

 

Les artikkelen

Her er alle MC-nyhetene for 2022-sesongen

Nytt år betyr også nye modeller, og det er en rekke spennende nyheter som kommer i 2022. Vi bør kanskje si heldigvis, for denne sesongen har vi opplevd store utfordringer med tilgjengelighet på nye motorsykler grunnet pandemien og ringvirkninger av denne. Vi ser dessverre allerede at 2022 også vil by på utfordringer, kanskje spesielt når det gjelder nyhetene.

 

Er det noen motorsykler i denne artikkelen du er interessert i, anbefaler vi at du tar kontakt med oss snarest, vær tidlig ute! Enkelte modeller er allerede snart utsolgt for 2022.

 

Les mer...

Omvei til Grebbestad

Dette er en tur jeg har kjørt noen forskjellige varianter av, men denne er nok den som gir mest aktivitet. På denne turen får man mengder av svinger, bakketopper, skog og særs gode MC-veier. Turen er på 250 km, det utgjør ca. 4 timer kjøring.

 

Les mer...

Tips og råd når du skal kjøpe brukt crosser

Hos Alf Graarud Motor finner du både nye og brukte crossere. Vi selger nye crossere fra Yamaha og Honda, brukte sykler tilbyr vi fra flere merker. Vi tilbyr også deler til de aller fleste merker. Det er fordeler med å kjøpe brukt sykkel gjennom en forhandler og vi kan hjelpe deg med å selge din gamle, eventuelt se på et innbytte.

 

Les mer...

Til deg som skal starte med øvelseskjøring på MC

Mange ønsker å starte med privat øvelseskjøring på motorsykkel, men hvordan er egentlig reglene rundt dette for både den som øvelseskjører og den som skal være ledsager, og hvilke utstyr er nødvendig og hva er påbudt?

 

Les artikkelen

Fra drøm til virkelighet: Slik blir du motorsykkeleier

Påsken er over og det begynner å bli en stund siden vi stilte klokka en time fram. Kveldene er lysere og gradestokken viser stadig høyere temperaturer.  Endelig skal motorsykkelen ut fra vinterdvale. Igjen skal vi kjenne på friheten ved å suse rundt på to hjul. Over små bakketopper, rundt smale svinger og kanskje kjenne litt på bunndraget på en åpen, rett strekning. For det er noe eget. Det kiler i magen og sitrer i kroppen. Bare lyden får frem et glis som hadde gått trill rundt hadde det ikke vært for hjelmen. 

 

Publisert 12.04.2023

Les mer...

Lett-MC nyhetene for 2023

For 2023 kommer det flere nyheter, spesielt Yamaha har virkelig slått på stortrommen og kanskje laget den beste 125cc modellen noen sinne. 

Les mer...

MC-nyhetene som kommer i 2021

Nytt år betyr også nye modeller og her er de viktigste nyhetene for 2021. Er det noen modeller du ønsker å kjøpe eller vil ha mer informasjon om, er det bare å ta kontakt med oss. Visste du forresten at vi sender motorsykler til hele landet?

 

Les artikkelen

10 ting du må vite om barn og motocross

Motocross er også for de små!

 

Lurer du på om småfrøkna er gammel nok til å frese rundt på minicrosser, eller om poden er moden for å kjøre snøscooter? Hva slags sikkerhetsutstyr trenger du, og hvordan kommer du i gang? Her er ti ting du må vite om barn og motocross.

 

Les artikkelen

Din guide til motorsykkeldekk

Hvilken type motorsykkeldekk skal du kjøpe til din MC? Hvilket merke? Hva er riktig dekktrykk? Hvordan vurderer du slitasje? Kan motorsykkeldekk repareres? Dette og mer får du svar på i denne omfattende guiden til MC-dekk.

 

Les artikkelen

Vi har prøvekjørt nyhetene fra Triumph 2020

I slutten av februar arrangerte Triumph prøvekjøring av sine 2020 modeller for de skandinaviske forhandlerne. André Pedersen representerte Alf Graarud Motor, og han reiste ikke akkurat motvillig til Portugal og Algarvekysten for å kjøre motorsykkel i sommervær.

 

Les artikkelen

Turtips: Dalslandsturen

Denne turen er for deg som vil oppleve en fin runde på svingete veier i naturskjønne omgivelser, med mulighet for å få med seg flere severdigheter underveis. Turen kan kjøres på to dager med overnatting, eller som dagstur.

 

Denne turen er på 280 kilometer, ca. 5 timer med kjøring.

 

Les mer...

Tips til vinterlagring av motorsykkel

MC-sesongen er på hell og for de fleste skal motorsykkelen nå stå i ro noen måneder. Det finnes mange meninger om hvordan en motorsykkel skal lagres, og Googler man dette blir man bare mer forvirret enn klok. Vi tok derfor en prat med gutta på verkstedet vårt for å høre hvordan de anbefaler at du lagrer motorsykkelen, og hva du bør gjøre fra du parkerer den, til du tar den ut igjen om våren.

 

+ noen tips til deg som skal kjøre gjennom vinteren. 

 

Les artikkelen
SHOEI XR1000 ARTIFACT TC1
399,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
3 995,-
3 596,-
SHOEI XR1000 ARTIFACT TC2
399,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
3 995,-
3 596,-
SHOEI XR1000 ARTIFACT TC5
399,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
3 995,-
3 596,-
HJC ARTY BLACK
160,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 599,-
1 439,-
HJC ARTY BLACK
160,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 599,-
1 439,-
HJC ARTY BLACK
160,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 599,-
1 439,-
HJC ARTY BLACK
160,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 599,-
1 439,-
HJC ARTY BLACK
160,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 599,-
1 439,-
HJC ARTY BLACK
160,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 599,-
1 439,-
HJC ARTY FLUO YELLOW
170,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 699,-
1 529,-
HJC ARTY FLUO YELLOW
170,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 699,-
1 529,-
HJC ARTY FLUO YELLOW
170,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 699,-
1 529,-
HJC ARTY FLUO YELLOW
170,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 699,-
1 529,-
HJC ARTY FLUO YELLOW
170,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 699,-
1 529,-
HJC ARTY FLUO YELLOW
170,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 699,-
1 529,-
ART Komplett sete PW50 1988-
34,-
Bestillingsvare, ca 6 dager
480,-
446,-
ART Plastkit inkl sete PW50 1988-
119,-
Bestillingsvare, ca 6 dager
1 705,-
1 586,-
ART Plastkit PW50 Blå 1988 -
67,-
Bestillingsvare, ca 8 dager
952,-
885,-
Epi Belg Cv Inboard Kit Art Drivknutebelg Front
22,-
5+ på leverandørlager (2-3 dager)
319,-
297,-
Epi Joint Cv bak Shft Kt Art Drivknute Front Outboard
95,-
Bestillingsvare, ca 5 dager
1 359,-
1 264,-
FIN-ART PRELUDE
23,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
225,-
202,-
HJC IS 16 ART FIGHTER
200,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 999,-
1 799,-
PISTON (0.25 ART)
148,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 487,-
1 339,-
PISTON (0.50 ART)
100,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 005,-
905,-
PISTON (0.75 ART)
100,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 005,-
905,-
PISTON (1.00 ART)
100,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
1 005,-
905,-
THE ART GALLERY
913,-
Bestillingsvare, ca 11 dager
9 130,-
8 217,-
Dunlop Sportmax Roadsmart 3 Bakdekk Sport Touring
206,-