Metzeler Roadtec 01 SE Fordekk 120/70-17 Sport Touring

Metzeler Roadtec 01 SE Fordekk 120/70-17

Sport Touring

Varenr: 34-3850800
Pris
2 359,-Kampanjepris
2 429,-Førpris
1 på lager
100+ på fjernlager

Roadtec™ 01 SE er en oppgradert versjon av forgjengeren. Dekkets skuldre er videreutviklet på SE-modellen, noe som gir større kontaktflate enn tidligere og sikrer økt nedleggsvinkel, dette bidrar til økt trygghetsfølelse, ekstra sporty kjøreegenskaper og mer kraft ut av svingene.

Roadtec™ 01 SE er Metzelers ledende alternativ for motorsykler i sport/touring segmentet. Her har Metzeler satt søkelyset på å forbedre dekkets gripeevne på både tørr og våt asfalt, samt på dårlig veidekke. Resultatet er et motorsykkeldekk med forlenget levetid og gode tilpassingsegenskaper, slik at det kan brukes på en rekke ulike motorsykler, til ulike kjørestiler og under varierende værforhold.

Gummiblandingen som er brukt i Roadtec™ 01 SE er forbedret, den patenterte gummiblandingen er mer homogen og slitesterk enn tidligere.

Fordekket (radial) har en ren silica-blanding, noe som bidrar til et godt kjemisk grep, i samarbeid med det mekaniske grepet som genereres fra dekkets unike mønsterprofil.

Gummiblandingen i bakdekket (radial) består av to deler. Midtstripen dekker omtrent 20 % av dekkbredden og resterende 80 % fordeles på dekkets skuldre. Midtstripen har en balansert blanding av både silica og carbon black noe som gir økt retningsstabilitet i høy hastighet, jevn varmefordeling og perfekt balanse mellom slitestyrke og grep. Silica-blandingen på dekkets skuldre er lik den i front.

Ved bruk av samme type blandingsforhold på dekkets skuldre, både bak og foran, skapes det god kontakt ved nedlegg. Et tynt lag(cap&base) - under dekkets skuldre, sørger også for en jevn varmefordeling ut i dekket. Trygghetsfølelsen er på plass, uansett. Alle Roadtec™ 01 radialdekk har i tillegg Metzelers 0° Interact™ stålbelte-teknologi.

På Roadtec™ 01 SE har Metzeler utviklet en ny mønsterprofil med forbedret mekanisk grep, en merkbar fordel ved både akselerasjon og nedbremsing.

Fordekket har store transversale spor som griper asfalten, gir god interaksjon med motorsykkelens ABS-system og drenerer vann mer effektivt. Den økte distansen på sporene, gir god stabilitet ved nedlegg og presise styreegenskaper.

Bakdekket har både lange og korte spor i motsatt retning, hvor alle har sine funksjoner. Ved bremsing, motvirker de korte dråpeformede sporene lateral bevegelse og sørger for økt stabilitet. Disse bidrar også med å øke dekkets oppvarmingsevne, noe som gir bedre grep på dårlig asfalt.

De lange sabelformede sporene sikrer god gripeevne og drenerer vann effektivt og bidrar til mindre slitasje. Retningsprofilen bidrar til økt levetid, takket være sporene som følger hele slitasjelinjen, noe som sikrer jevn slitasje slik at mønsterprofilen lever med dekket, helt til siste mil.

Roadtec™ 01 SE har ca. 10 % lengre levetid enn Roadtec Z8 Interact™.

Den innovative dekkprofilen sørger for en kort og bred kontaktflate, som reduserer «gummiforbruket». Kontaktflaten på Roadtec™ 01 SE er kortere og bredere sammenlignet med Roadtec™ Z8 Interact™. Dette gir en jevn fordeling av motorsykkelens vekt, her blir også kreftene fordelt over et større område, som igjen reduserer slitasje og overoppheting.

Strukturen til Roadtec™ 01 er mer fleksibel enn den man finner i Roadtec™ Z8 Interact™. Denne gummiblandingen «deformerer» seg raskere, for å levere maksimalt mekanisk grep og vedheft. Dette absorberer ytre påkjenninger og ujevnheter som lappekanter, humper, stein og brostein.


Produktinformasjon

Dekk - bredde 120
Dekk - diameter 17
Dekk - profil 70
Dekkdimensjoner 120/70-17


Les mer